Discover Scuba Diving

Odkrij, če je voda res tvoj element

Se pogosto sprašujete, kako je dihati pod vodo? Bi radi izkusili nepopisno lep občutek lebdenja in opazovanja podvodnega sveta, niste pa popolnoma prepričani, da si želite opravljat celoten tečaj? Potem je za vas Discover Scuba Diving odlična priložnost.

Discover Scuba Diving ni tečaj, temveč vpogled v svet potapljanja. Spoznali boste opremo za potapljanje, se jo naučili uporabljati, osvojili najpomembnejša pravila potapljanja in v spremstvu PADI profesionalca izkusili popolno podvodno dogodivščino.

Nič na tem svetu se ne more primerjati z občutkom, ki nas prevzame, ko lahko prvič v življenju zadihamo pod vodo. Prvi vdihi sicer zahtevajo malce prilagajanja – ljudje pač nismo ustvarjeni za dihanje pod vodo – a kmali pride do razodetja in spoznanja, kako čudovito je v resnici potapljanje.

 

Največja težava, ki jo imamo inštruktorji pri Discover scuba divingu, ni prepričati ljudi, da gredo v vodo, ampak jih spraviti iz nje.

Kaj se naučimo?

Naučili se boste osnov, ki jih potrebujete, da se lahko varno potapljate pod direktnim nadzorom PADI profesionalca:

  • Izkusili boste, kaj pomeni nositi scuba opremo in kako lahko se je pod vodo z njo premikati.
  • Ugotovili boste, kaj pomeni dihanje pod vodo in ali je ta šport primeren za vas; vam je raziskovanje pod vodo v zabavo ali bi raje ostali na kopnem.
  • Naučili se boste nekaj osnovnih potapljaških veščin in varnostnih napotkov, ki vam bodo zelo koristili, če se odločite opravljati začetni potapljaški tečaj.

Oprema

Uporabljali bomo enako opremo, kot bi jo na začetnem potapljaškem tečaju: obleka, maska, dihalka, plavuti, BCD, jeklenko, regulatorje, globinomer, barometer in uteži.

Učna gradiva

Posebnih gradiv za spoznavni potep ne potrebujemo – samo veliko željo pokukati pod gladino, spoštovanje avtoritete izkušenih potapljačev in obilo dobre volje  🙂

Pogoji za udeležbo

Potopa se lahko udeleži vsak, ki je star vsaj deset let, se ne boji vode in

Naslednji koraki

Po zaključenem Discover Scuba Diving programu se lahko udeležite Scuba Diver in Open Water Diver tečaja. Opravljen Discover Scuba Diving potop v odprti vodi se vam lahko upošteva pri opravljanju Open Water Diver ali Scuba Diver tečaju.