Open Water Diver

Prvi korak v podvodne dogodivščine

Imate radi nove, razburljive dogodivščine? Bi radi pokukali malo globlje pod gladino, ali pa bi odkrivali skrivnosti, ki jih skrivajo temne morske globine? PADI Open Water Diver je prvi korak. Gre za najbolj priljubljen tečaj na svetu, po katerem se je varnega in razburljivega potapljanja naučilo že več deset milijonov ljudi po vsem svetu. Pri nas novince v podvodni svet uvajajo izkušeni učitelji s PADI licenco.

Kaj se bomo naučili?

PADI Open Water Diver tečaj sestavljajo trije sklopi:

  • Teorija, pri kateri spoznamo osnovne principe potapljanja.
  • Potopi v zaprti vodi, kjer se v varnem okolju bazena ali bazenu podobne vode naučimo osnovnih potapljaških veščin.
  • Potopi v odprti vodi, kjer ponovimo vaje iz zaprte vode in se privadimo na okolje, v katerem se bomo potapljali.

Najbolj zabaven del tega tečaja je … no, pravzaprav je vse porecej neverjetno, saj boste prvič dihali pod vodo, česar gotovo ne boste nikoli pozabili. Naučili se bomo vsega, kar morate vedeti kot potapljač začetnik, da se lahko sami varno potapljate. Med tečajem bomo naredili pet modulov zaprte vode in štiri module odprte vode.

Oprema

Pri tečaju bomo uporabljali celotno potapljaško opremo: obleko, plavuti, masko, snorkel, BCD, jeklenko in regulatorje

Gradivo za tečaj

Za učenje boste dobili skripto, gledali bomo video in poslušali predavanja. Izpolnjevali boste kratke teste, na koncu tečaja pa bomo odpisali še glavni test. Vsa potrebna gradiva so všteta v ceno tečaja in jih dobite ob začetku.

Pogoji za udeležbo

Da se lahko vključite v PADI Open Diver tečaj morate biti stari nad 10 let (Open Water Diver tečaj za otroke) oz. nad 14 let.

Če ste se udeležili Discover Scuba Diving tečaja ali pa Scuba Diver tečaja, se vam del tega prizna pri opravljanju Open Water Diver tečaja.

Naslednji koraki